Om Gokniven

knivsliping på knivstål


Jeg har arbeidet mange år i ulike slakterier – mest på Vestlandet. I 1992 skulle jeg utvikle et knivslipekurs for slaktere og skjærere i hele landet. På det tidspunktet hadde jeg brukbare praktiske slipeferdigheter, men kunne ingen teori. Jeg var da så heldig å fikk et godt sammarbeide med Odd G. Helle i Stongfjorden. Han var en av eierne i Helle Knivfabrikk og hadde 7 års utdannelse som metallurg. Han lærte meg allt jeg kan om teorien bak knivsliping, polering, stålets oppbygging og kvaliteter. Jeg er han stor takk skyldig! Odd og jeg reiste sammen rundt på slakterier, fiskeforedlingsbedrifter, kyllingslakterier og skoler og holdt knivkurs sammen i mange år. Det var da drømmen om et eget firma tok form, og nå er det altså endelig realisert.


Bedre knivhold

Målet mitt er å kunne hjelpe mine kunder til et bedre knivhold. Derfor tilbyr jeg kniver, slipe-, skjærpe-, og polerings-utstyr av topp kvalitet. Jeg har vært så heldig å kunne selge hele vareutvalget fra den annerkjente tyske produsenten Friedr. Dick. Min far som tok sitt svennebrev tidlig på 1950-tallet hadde bare kniver og skjærpestål fra Dick. Stålet han brukte i alle år har jeg fortsatt på mitt kjøkken. Stålet er like godt, men skaftet er løst. Jeg tilbyr også sliping og polering av kniver med glatt egg. Det betyr at kniver med serraterte egger (brødkniver) kan jeg ikke ta imot. Jeg har slipe- og poleringsutstyr som er bygget på Helle Knivfabrikk i Holmedal. Dette er sliping på hurtig avvirkende stein med kjøling. Jeg oppnår da en rett egg uten oppvarming av stålet. Dette gir en skarp og glatt egg som er velegnet for slaktere, kjøttskjærere, jegere, restaurantkjøkken og private kjøkken. Du kan enten ta med dine kniver til mitt verksted på Skedsmokorset, eller sende meg dine kniver pr. post.

Så håper jeg du vil benytte deg av mine tjenester og at det vil føre til at du alltid har skarpe kniver!