Innpakking av kniver

Når du sender kniver i posten, er det meget viktig å pakke knivene godt inn. Særlig er det skummelt dersom tuppen av kniven skjærer seg gjennom pakken under sending. Når jeg sender kniver i retur, setter jegderfor på en liten bit av en hageslange på tuppen. Her er en liten steg for steg forklaring på hvordan jeg gjør det:

1) Jeg kutter opp hageslangen i småbiter på ca 1,0 – 1,5 cm lengde.

pakkeinstr_1901

 

 

 

 

 

 

2) Så bruker jeg ei tang til å lage et lite hakk i ene sida på slange-biten, hvor jeg så trer tuppen av kniven inn på.

pakkeinstr_1902

 

 

 

 

 

 

3) Jeg pakker så inn knivbladet i en serviette. Taper med «maling-tape». Jeg surrer ekstra godt rundt tuppen slik at hageslangebiten sitter godt og stødig fast til kniven.

pakkeinstr_1903

pakkeinstr_1905

 

4) Videre pakker jeg inn knivene i avispapir eller bobleplast, for så å legge dem i en pappeske.

Så er det kjekt at det følger god informasjon med knivene. Dersom det er kniver som bare skal slipes på ene siden (slik japaneserne gjør med enkelte sushi-kniver), er det kjekt om du fester en gul post-it lappe på kniven med beskjed om dette. Er det brukne tupper og du ønsker en spesiell profil på bladet etter reparasjon, kan du gjerne tegne på bladet med tusj der du ønsker den gjenværende bladkanten skal gå, eller legge ved en skisse av den nye bladprofilen. Dersom det ikke medfølger slik informasjon, så bruker jeg mitt eget skjønn.

Informasjon som jeg må ha er:

  • Fullt navn
  • Postadresse
  • E-mailadresse
  • Telefonnummer

Jeg returnerer knivene pr postoppkrav. Returporto er kr 150,- (inkl.MVA)